Министърът на младежта и спорта и вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов наградиха най-добрите военнослужещи спортисти за 2020 г.

Министър Кралев връчи плакети на състезателите, спечелили отличия от национални и международни надпревари през 2020 г. Сред наградените бе и джудистът Ивайло Иванов, който завоюва сребърен медал на Европейското първенство по джудо за мъже и жени в Прага, Чехия. Иванов не присъства на церемонията, защото е на тренировъчен лагер с националния отбор в Анталия, Турция. Останалите наградени от министър Кралев бяха капитан II ранг д-р Тодор Димитров, майор Илия Куцаров, редник Янина Станчева, редник Кристина Велева, цивилен служител Денка Кацарска и цивилен служител Николай Колев.

Министър Кралев награди атлет №1 на България за 2020 година Габриела Петрова

Министър Кралев награди атлет №1 на България за 2020 година Габриела Петрова

Добромир Карамаринов изказа своята благодарност към Красен Кралев и Министерството на младежта и спорта за подкрепата и инвестициите, които се правят в леката атлетика

"Радвам се, че за поредна година съм сред Вас. По този начин искам да засвидетелствам подкрепата, която ММС оказва за развитието на военния спорт. Поздравявам всички Вас за резултатите, които постигнахте през тази особена и изключително тежка година. Армията има огромни традиции в българския спорт. Част от нея са и някои от нашите елитни спортисти, които с успехите си носят голям авторитет за родината. Спортът винаги е бил в основата на подготовката на българската армия. Благодаря на Националната военна спортна федерация за това, че положи огромни усилия да проведе 90% от спортния календар, което беше изключително важно, защото тази година основната ни цел беше да запазим спорта жив. Някои от нашите елитни спортисти са включени в състава на българската армия. Надявам се, че през 2021 година те ще имат много повече възможност за изява на международната сцена и отново ще донесат успехи и престиж на България, включително по време на най-важното спортно състезание - Летните олимпийски игри в Токио", каза Кралев. Той подчерта, че ММС си партнира отлично с Националната военна спортна федерация. Всяка година по Програмата за развитие на спорта за всички тя получава по 185 000 лв., с които да подпомага своята дейност.

Снимка 517770

Източник: ММС

На церемонията бяха отличени и военните спортисти с високи резултати в Държавните военни шампионати за 2020 г. На първо място при жените се нареди мл.серж. Лидия Петкова, а при мъжете мл.серж. Георги Кирилов.

Награди получиха и трите военни спортни клуба, класирали се на първите три места в комплексното класиране от проведените през 2020 г. държавни военни първенства - отборът на Съвместното командване на Специалните операции, Сборния отбор на Сухопътните войски и отборът на Военновъздушните сили.

Министър Кралев награди част от шампионите в държавното първенство по лека атлетика в зала

Министър Кралев награди част от шампионите в държавното първенство по лека атлетика в зала

В състезанието се включиха близо 300 атлети

За треньор №1 за 2020 година бе избран капитан Стефан Николчев. А награда за доблестна постъпка на спортист спасил живота на възрастна жена при пожар в жилищна сграда бе връчена на капитан Радослав Иванов.

Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов поздрави всички военнослужещи спортисти за постигнатите успехи. "Благодаря на министър Кралев и ММС за всичко, което правим съвместно и за личното отношение, което той показва към спортистите, които са част от българската армия", заяви той.