Министърът на младежта и спорта Красен Кралев получи безброй лични благодарности на тазвечершната 61-а церемония за "Спортист на годината". Той изтъкна, че правителството смята да започне 2019 година още по-ударно - с откриването на реновирана зала по художествена гимнастика.

Ремонтът възлиза на 250 хиляди лева, които бяха отпуснати от държавата. 

Тайбе Юсеин е "Спортист на годината 2018"!
на живо

Тайбе Юсеин е "Спортист на годината 2018"!

Нейни подгласнички са Мирела Демирева и Александра Начева

"Тази вечер бяха отправени много благодарности към българското правителство. Искам да ви кажа, че те ни задължават още повече. Затова през 2019 година инвестиционната програма на третия кабинет на г-н Бойко Борисов започва ударно с една нова зала за художествена гимнастика.

2018 година беше много успешна за българския спорт. Бих казал най-успешната от много време насам. Дължим благодарност не само на елитните ни спортисти, които постигнаха успехи на световни първенства, европейски първенства, световни купи. Дължим благодарност и на нашите млади олимпийски надежди, които се представиха по фантастичен начин в младежките игри в Буенос Айрес. 24 участници, 17 души в топ 6 и десет медала. Това показва, че българският спорт има бъдеще. Благодаря ви за всичко, което направихте, за нас, българите", сподели Кралев.

Снимка 396638

Източник: LAP.bg