Взаимодействието между държавата, бизнеса, федерациите и клубовете е важно за развитието на спорта. Това заяви министърът на младежта и спорта Георги Глушков на благотворителна вечер на спорта, организирана от "Еврохолд", на която представители на бизнеса бяха запознати с дейността на федерациите по волейбол, баскетбол и тенис.

По думите на министър Глушков трите спорта имат много популярни представители, които през последните години представят България на най-високо ниво и са чудесна реклама за страната ни.

"Тази среща е много полезна и се надявам след време да даде положителни резултати", каза още Глушков и благодари на организаторите за ангажираността им в подкрепата на спортните таланти на България.

На церемонията присъстваха председателят на Надзорния съвет на "Еврохолд" Асен Христов, председателят на Българската федерация по волейбол Любо Ганев, изпълнителният директор на Българската федерация по баскетбол Филип Виденов, който в момента е и временно изпълняващ длъжността президент, управителят на Националния тенис център Георги Дончев, както и популярни представители на трите спорта, сред които Цветана Пиронкова, Виктория Томова, Теодор Салпаров, Димо Тонев и Павлин Иванов.