Министърът на младежта и спорта бе гост на тринадесетите годишни награди на Фондация "Енчо Керязов". Призовете се присъждат на талантливи деца и младежи до 18-годишна възраст, постигнали успехи в образованието, изкуството и спорта през 2023 г.

Министър Глушков връчи наградата на победителя в категория "Спорт" Калина Бояджиева, която е европейска шампионка по таекуондо при жените и девойките. Нейни подгласници станаха Елвира Краснобаева, златна медалистка на топка от Световното първенство по художествена гимнастика за девойки, и световната шампионка по брейк при 18-годишните Пламена Георгиева.

"За мен е удоволствие в Деня на детето да присъствам на тази страхотна церемония. Благодаря на екипа на Фондация "Енчо Керязов", че продължава да отличава младите ни таланти в образованието, изкуството и спорта и стимулира бъдещото им развитие. Поздравявам всички финалисти в отделните категории за постигнатите успехи през предходната година. Сигурен съм, че Ви очакват още много постижения, които ще прославят България", каза министър Глушков.

Наградите бяха връчени по време на спектакъла "Нощ на звездите", в който участват някои от най-големите имена в световното цирково изкуство.