Министърът на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева и нейният съветник Емил Костадинов присъстваха на награждаването на медалистите и участниците в представителния отбор на Въоръжените сили на Република България в ІІІ световни зимни военни игри в Сочи (22 - 28 февруари 2017 г.). Нашите спортисти спечелиха пет медала (три сребърни и два бронзови) от най-висшия зимен военен спортен форум, който се организира веднъж на четири години. Българските участници се състезаваха в дисциплините биатлон, ски бягане, ски ориентиране, ски алпийски дисциплини (слалом) и направиха най-успешното си представяне на световни зимни военни игри досега.

За високи постижения и издигане авторитета на Въоръжените сили на Република България на церемония в зала "Тържествена" на Министерството на отбраната с парични и предметни награди бяха отличени биатлонистите Красимир Анев и Владимир Илиев, както и състезателят по ски ориентиране Станимир Беломъжев. Награден знак за принос към Министерството на отбраната получи Антония Григорова (БФ Ориентиране). С грамота бяха наградени други 17 участници в представителния отбор.

Министър Дашева поздрави лично всички отличени и ги приветства с думите: "За мен е истинска чест да присъствам на това тържествено награждаване на най-добрите ни спортисти от световните зимни военни игри. Три години след последната олимпиада в Сочи аз виждам, че зимният спорт у нас е жив и искрено се надявам да спечелите същите медали на следващите игри догодина в Южна Корея, а също и да смените цвета на метала. Военното министерство има съществен принос за развитието на спорта в България и се надявам да продължи успешната съвместна работа със спортното министерство, тъй като нашите военни спортисти имат още какво да покажат на света."

Заместник министър председателят по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната в служебното правителство Стефан Янев връчи наградите на участниците в представителния отбор и им благодари за положените усилия и постигнатите високи спортни резултати. Началникът на отбраната на Република България генерал-лейтенант Андрей Боцев също поздрави спортистите за тяхната борбеност и дух. От името на отбора Станимир Беломъжев обеща, че всички ще продължат да работят за издигане авторитета на българския спорт и на българската армия.

Министър Дашева награди най-добрите хокеисти на световното първенство

Министър Дашева награди най-добрите хокеисти на световното първенство

За най-добър играч в мача от българския тим бе избран Станислав Мухачев