Българският тежкоатлет Милен Добрев не успя да се справи с тежестта на щангата в изхвърлянето на Световното първенство по вдигане на тежести в Санто Доминго (Доминиканска република) и на практика отпадна от надпреварата още преди средата да състезанието.

Добрев, който взема участие на първенството в категория до 94 кг., направи три неуспешни опита да се справи с теглото на щангата при 170 кг. и определено разочарова с представянето си.

Българинът изпитваше болки в кръста преди започването на надпреварата и контузията вероятно е причината за този резултат.

Лидери след първото движение (изхвърляне) са представители на Русия - Роман Константинов със 177 кг. и Мукама Созаев, преодолял щанга по-лека с един килограм.

Бронзов медал от движението завоюва казакът Илиа Илин с постижение от 175 кг.

Световен шампион изключително драматично стана именно Илиа Илин, който се справи с 217 кг. в изтласкването и с двубой от 392 кг. грабна златото.

Интересен факт е, че другите двама състезатели постигнаха същия двубой, но казакът се оказа с 0. 350 кг. по-лек от втория - Зимон Колечки от Полша и с 0.510 кг. по-лек от завоювалия бронз  - Роман Константинов (Русия).