МФК Спартак за пети пореден път спечели редовния сезон в шампионата на България по плажен футбол. През уикенда в София възпитаниците на Симеон Христов постигнаха нови три победи и завършват с пълен актив от 18 точки преди финалите, които ще се проведат на стадиона за плажни спортове в квартал "Аспарухово" на морската столица.

Шампионите тръгнаха с убедителна победа с 13:3 над Атлетик (Каблешково). С четири гола блесна румънското попълнение на варненци Мариан Мачиука-Мачи, три добави новият капитан на тима Иван Мартинов, който взе лентата от Калоян Цветков, принуден да се раздели с любимия си спорт заради изкачване в ранглистата на съдиите за Втора лига в професионалния футбол. Също три вкара Константинос Папастадопулос от Гърция, а по веднъж точни бяха Станислав Джамбазов, Костадин Иванов и Мартин Рачев. За симпатичния тим на Атлетик имената си сред реализаторите записаха Тодор Бачев, Никола Николов и Николай Кръстев.

Във втората си среща Спартак се справи с ФК Русе - 6:3. Любопитното е, че головете бяха вкарани от шестима различни футболисти - Павел Адамов, Мариан Мачиука, Георги Димитров, Константинос Папастадопулос, Кристиан Тодоров и Станислав Джамбазов. За тима от крайдунавския град реализираха Даниел Великов, Огнян Брайнов и Живко Парашкевов.

Така се стигна до най-сериозния като заряд сблъсък за Спартак - с вицешампиона Спортна асоциация на МВР. Варненският тим поведе с 3:0 още в първите четири минути. Мачи откри със задна ножица, след което вратарят Добромир Господинов вкара с удар от собственото си поле, а Костадин Иванов открадна една топка и я заби в мрежата за 3:0. СА-МВР намали чрез Филип Филипов, но Папастадопулос от дузпа покачи на 4:1 както свърши и първата третина. Във втората част "полицаите" показаха по-голямо желание и успяха да изравнят за 4:4 след автогол на Папастадопулос и точни удари на Костадин Меразчиев и Филипов. В заключителните 12 минути спартаклии стигнаха до успеха с попадения на Костадин Иванов, Станислав Джамбазов и автогол на Мартин Нестеров.

В останалите срещи СА-МВР би ФК Русе и Атлетик Каблешково, а русенци надиграха Атлетик.

За финалите във Варна на 4 и 5 септември точките от редовния сезон ще бъдат отрязани наполовина. Така Спартак води с 9, следван от СА-МВР с 6, ФК Русе с 3 и Атлетик с 0.

ММС отбеляза Международния ден на младежта в Ямбол, Пазарджик и Велико Търново

ММС отбеляза Международния ден на младежта в Ямбол, Пазарджик и Велико Търново

Редица дейности, насочени към младите хора на градовете, като "Младежко кафене", "Вечер на талантите", лятна кинопрожекция "Кино под звездите" и концерти на млади български изпълнители бяха организирани от ММС и общините