София беърс записаха трета поредна победа срещу Букурещ уориърс. На „Студенцеск" - един от централните ръгби стадиони в столицата на северните ни съседи, „мечките" спечелиха с 12:0 и поведоха с 3:2 в неофициалната серия. Освен това българите вече шест четвъртини не са позволявали на нападател на „войните" да се озове в ендзоната им.

Полувремето в Букурещ завърши без точки, но в третата част още с влизането си резервния куотърбек Парис Чайлдрес намери Николай Ангелов за дежурния му тъчдаун. Рънингбекът Пламен Партинов също премина крайната линия на домакините след 30-ярдов рейд в последната четвърт, подпомогнат от поредица перфектни заслони.

Уориърс отърваха още по-тежка загуба, след като местните съдии удариха рамо, отменяйки сейфти, въпреки че куотърбека Флорин Кожану бе затиснат в ендзоната от водената за пореден път перфектно от Александър Кенанов защита на „мечките".

Следващия мач на София беърс е на 8 май на стадиона на НСА срещу Уориърс. На 12 юни пък в столицата гостуват нашумелите Кралево роял краунс с американците Джереми Браун и Маркъс Уайчи в състава си.