Легендарният баскетболист Майкъл Джордън е признат от списание Форбс за най-добре платения бивш спортист за 2015 г. Джордън, който приключи кариерата си през 2003 г., е собственик на баскетболния отбор на Шарлота. Според изданието, той е успял да заработи 110 млн. долара.

На второ място е Дейвид Бекъм, който се отказа преди три години. Той е успял да заработи 65 млн. долара. Бекс има доста доходоносни рекламни договори с модни марки, като Kent & Curwen, откъдето взима по 8 млн. долара на година, плюс бонуси. Освен това получава по 5 млн. от китайската фирма за недвижими имоти Luneng, а освен това е рекламно лице на Adidas, H&M и Breitling.

Бившият американски голфър Арнолд Палмър, който се отказа през 2006 г., е трети в класацията с приходи от 39 млн., а след него е бившият баскетболен играч Жуниор Бриджман.

Бекъм обаче не е единственият футболист в първата десетка. Бразилската легенда Пеле също намира място в нея, въпреки че се отказа още през 1977 година. Царя на футбола е спечелил 13 млн. паунда за миналата година.