Втората международна конференция "Да премахнем расизма от спорта" ще се състои този петък, от 10:00 часа в Студентски град. Тя се осъществява по проект BRISWA The BALL ROLLS in the SAME WAY for ALL.

На форума в столицата ще присъстват спортни личности от 6 държави (Италия, Румъния, Гърция, Сърбия, Унгария и България). От наша страна свои лекции и презентации ще изнесат Йорданка Благоева - вицепрезидент на БОК, Андрей Петров - мениджър проекти и програми в БФС, проф. Лъчезар Димитров - директор на треньорската школа по футбол, проф. Даниела Дашева - преподавател в НСА, бившият професионален съдия Таско Тасков, председателката на "Асоциация спорт за всички" Ирен Цветкова и други.

Ботев (Враца) отнесе почти 5 бона санкция заради расизъм

Ботев (Враца) отнесе почти 5 бона санкция заради расизъм

Със спрени права са двама треньори

В рамките на целия ден гостите и българските представители ще обсъждат и коментират идеи за намаляването и тоталното ограничаване на разисма в спортните събития.

Стефано Армения (Италия), който е главен координатор на BRISWA ще покаже специално направени видео материали по темата и ще разкрие основните движещи сили на това явление.

Посланието за равенство между раса, пол, религия и етнос също ще бъде един от акцентите на предстоящата в петък международна конференция, допълват организаторите.