"Никога няма да напусна България или да се състезавам за друга държава", заяви  във Варна двукратната олимпийска шампионка по спортна стрелба Мария Гроздева. Според нея най-точното й попадение в живота е семейството и трите й деца. "Българинът е обезверен човек", коментира Гроздева.

Нейната позиция беше, че трябва да се гласува на избори. Двукратната олимпийска шампионка призна, че политически партии са правили опити да я привлекат към своята кауза, но подчерта, че никога няма да се ангажира по този начин.

"Спортът, особено стрелбата, учи на търпение, което после помага и в живота, каза още Гроздева. Тя посочи, че всеки спортуващ се научава, че е невъзможно само да се печели, а загубите трябва да се посрещат с достойнство и да се започва отново работа. Все още не е открита новата Мария Гроздева сред младото поколение", каза още олимпийската шампионка.

По думите й има много младежи, които проявяват интерес към стрелбата, но обучението им не е на достатъчно добро ниво. Мария Гроздева откри днес във Варна ново закрито стрелбище, което е най-голямото в страната.

Според управителя на комплекса Ангел Ангелов инвестицията е на стойност 300 000 евро. Стрелбището има 5 коридора, мишените могат да бъдат разполагани на 7, 14 и 25 метра. Оборудването на комплекса е испанско. На разположение на стрелците има 7 вида пистолети.