Председателят на БСС Мария Гроздева, заедно с европейския шампион Антон Ризов, европейската вицешампионка Антоанета Бонева и техните треньори призоваха министерството на спорта да им укаже помощ в намирането на спортна база.

Те бяха гости в Пресклуб "България", където говориха за успехите на Ризов и Антоанета Бонева на европейското първенство в Арнем, но освен това засегнаха темата за лошите условия, в които тренират.

"Смятам, че добрата подготовка ми помогна. Имах много късмет на това състезание. Резултатът е добър и аз съм доволна. Винаги може повече, но за състезание от такъв ранг и притеснението, което имаше... мисля, че се справих добре. На всяко едно състезание давам най-доброто от себе си, за да видя до къде мога да стигна. Искам всеки път да съм с нещо по-добра от предния. Съветите, които треньорът ми дава са от голяма помощ. Заедно изчистваме нещата, докато постигнем съвършенство", заяви Бонева.

"Аз мисля, че трябва да отбележим на първо място, че от доста години насам имахме голямо спокойствие и бяхме добре подготвени. Нямаше вътрешни дрязги, които много ни пречеха. Отидохме подготвени на състезанието и нещата не закъсняха. От времето на Мария Гроздева - 2009-а година, ние нямахме медал на европейско първенство. Работим добре и резултатът не закъснява. Нямаме никаква база, но се справяме. Ние сме единственият спорт, от най-успешните в България, които нямат спортна база. Апелирам към министерството да се направи нещо, защото ни трябва много малко, а имаме сериозни цели. Нашата цел е да печелим квоти с медали. Ако не се помогне малко ще е добре. В момента нямаме една електронна мишена", добави нейният треньор - Маринов.

"Искам да поздравя Антон Ризов и Антоанета Бонева. Те показаха много висока класа. Антон се държа геройски на финала, убедително водеше и остави разликата до финала. Аз изпитах голяма гордост с тях. Знам какво е да се качиш на стълбичката. Голям успех! Александър Тодоров беше на косъм от златния медал! В надпреварата си, той трябваше да влезе до трето място, а след това можеше да е първи. Нямаше късмет, но така е в спорта. При Бонева също нещата бяха на кантар, но на следващите състезания Антоанета ще поправи тези дреболии. За себе си мога да кажа, че можех да стигна на финала, ако имах десетка. Но това не ме притеснява, тепърва ни предстоят стартове и целта ни е да печелим квоти. Няма да имаме проблеми с това добро ниво и самочувствието, което имаме вече. Това представяне на Антон ще е от голямо значение за него за него. Мисля, че тази година ще ни бъде успешна и ще имаме повечко квоти", заяви Мария Гроздева.

"Имам по-голямо самочувствие, разбира се. Искам да благодаря на хора, които ми помогнаха. Треньорът, Митко Спасов, всичко близки и приятели... и неприятели. Едно голямо благодаря на всички. Без тях нямаше да се справя. Самочувствието е важно нещо в този спорт. Няма как да не стане, ако не си вярваш. Не се работи спокойно, в добра атмосфера - няма как да се получат нещата", каза Ризов.

"Резултатите превариха самото европейски. Имаше три поредни дни в тренировките, в които Антон достигаше световния връх - 60 поредни 10-ки. Това е световният връх! Това ни даваше оптимизъм, но и притеснение. Важно бе да се съхрани състезателят и в деня на европейското да можеше да покаже най-доброто от себе си. Тук е местото да кажем, че Антон постъпи геройски и показа невероятна устойчивост. Това той не го вярваше преди години, като юноша. Оттук нататък самочувствието наистина трябва да бъде друго. Също искам да кажа, че на нас трябва да ни се обърне внимание - да ни се даде база да си вършим работата. Ние имаме много потенциали, Мария е заедно с нас, имаме много талантливи състезатели и ако на тях се подаде ръка и те могат да бъдат европейски и световни шампиони. Дано някой да ни чуе и да ни обърне внимание", бе мнението на неговия треньор Христо Маринов.