Имам възможности, имам сила, имам желание, много хубаво ще бъде да участвам на седма Олимпиада. Това сподели легендата в българската стрелба Мария Гроздева, която днес бе наградена за спортист на месец декември.

Носителката на пет олимпийски медала завърши миналата година с феноменално представяне на Гран При в Белград, където записа нов национален рекорд на въздушен пистолет - 390 точки, само на три точки от световния рекорд в дисциплината. Това й донесе 11-ти, рекорден приз за спортист на месеца.

"Имам възможности, имам сила, имам желание, усещам се, че мога. Винаги казвам, че най-малко ако усетя, че не мога и не е по силите ми, ще се откажа. Усещам, че мога и резултатът миналия месец го доказа. Нашият спорт го позволява, при нас стрелят до 50 и повече години. Чувствам се в силата си, много хубаво ще бъде да участвам на седма Олимпиада", коментира тя.

"Много добра година за нас, много успешна. Ненадейно повече успехи имахме, отколкото очаквахме. Антоанета Бонева завоюва два медала от световни купи, доброто представяне на Младежките олимпийски игри, Световното първенство при девойки, първата квота при мъже. Неочаквано добра година, защото ние започнахме от нулата, много нисък бюджет, както се казва - с празна кошница, но успяхме да я напълним и сме много доволни от това", каза още председателката на Българския стрелкови съюз.

"Сега сме с малко по-вдигнат гард, по-приповдигнат дух, целта ни е още квоти, още по-добро представяне. Надявам се тази година да ни е по-успешна от предишната, а пък за Олимпийските игри да сме още по-подготвени. В личен план си пожелавам да взема квота за Олимпиада и добро представяне на трите Европейски първенства, както и на Световните купи", допълни Гроздева.