Бившият спортен министър Васил Иванов-Лучано е новият председател на Българската федерация по ръгби. Това става ясно от съобщението на федерацията в страницата във "Фейсбук", съобщи "Стандарт".

Решението е взето на редовното заседание на УС на БФР, проведено на 6 януари. Членовете избрали Лучано единодушно. С пълно мнозинство е избран и новият генерален секретар на федерацията - адвокат Киро Киров.

Досегашният председател на БФР Росен Чолов е освободен, поради невъзможност да изпълнява тази длъжност, се казва в официалното съобщение.

Той бе арестуван на 27 ноември за организирана престъпна група, създадена с цел набиране и склоняване към проституция и трафик на жени за сексуална експлоатация. Според обвинението той участвал в набиране на момичета за манекенки и фотомодели, след което са ги уговаряли и склонявали да предлагат сексуални услуги.

Професор Николай Колев подаде оставка от поста Генерален секретар, която бе гласувана единодушно. УС прие за нови членове Венелин Праматаров (без право на глас) и Васил Върбанов (без право на глас).

Пред националния отбор по ръгби 15 предстоят 2 мача от квалификациите за световното в Англия.  На 16 март националите гостуват на Кипър, а на 6 април приемат Словения.