Хандбалният Локомотив (Варна) ще поиска жестоко наказание за братята съдии Костови заради ръководството им на полуфиналната среща от турнира за купата на България срещу Добруджа в Добрич вчера вечерта, съобщиха от клуба.

Варненци сдадоха трофея след драматична загуба с 23:24, но от ръководството на тима обвиниха съдийската двойка в тенденциозност.

"В началото на другата седмица пускам жалба до федерацията, придружена с видеоматериал. Нека шефовете на централата сами да решат каква санкция да наложат на арбитрите, но мисля, че не трябва да е под 6 месеца", заяви шефът на Локомотив Емил Стайков.

Той уточни, че съдийският произвол започнал след 20-ата минута на второто полувреме, когато варненци върнали 4-5 гола пасив.

"До края Костови бяха централните нападатели на съперника. Върхът в тенденциозните им отсъждания беше в последните секунди. Тогава не отсъдиха дузпа по учебник в наша полза за професионален фаул срещу Борислав Борисов. Вместо това ни дадоха 9-метров удар. При изтекло време преди изпълнението домакините направиха 3 смени, което не е разрешено и е формално нарушение. Така само в рамките на секунди сме тотално ощетени два пъти", допълни Стайков.

Последният похвали всички хандбалисти на варненци за игровото им поведение.

"Страхотно играха момчетата и аз им благодаря. Жалко, че съдиите погребаха труда им", завърши Стайков.

Любопитно е, че Костови трябвало да свирят първия двубой от финалния турнир между Шумен и Спартак (Варна), но край село Игнатиево колата им се счупила. На помощ се притекъл хандбален деятел, който ги откарал с личния си автомобил до Добрич.