Първата ракета на България Линда Зечири зае второто място на турнира по бадминтон в Кардиф, Уелс, който е с награден фонд 15 000 долара и е от категория "Интернешънъл чалънджър". На финала втората поставена отстъпи на водачката в схемата Беатрис Коралес от Испания с 21:10, 13:21, 13:21 след 43 минути игра.

Мачът започна равностойно и се играеше точка за точка. След 7:7 Зечири спечели четири поредни разигравания и почивката дойде при 11:7. И след това 27-годишната левичарка от София продължи да доминира и да трупа преднина. Линда стигна до 20:12 и реализира още първата си възможност да затвори гейма след 12 минути игра.

В следващата част двукратната шампионка от Откритото първенство на България Коралес започна амбицирано, но Зечири успя да спре устрема й при 4:4. Второто равенство дойде при 9:9. Играта се водеше точка за точка до 13:13. След това испанката взе осем поредни разигравания, а с това изравни общия резултат. Задължителната почивка в третия гейм дойде при резултат 11:9 за Беатрис Коралес.

След това испанката набра преднина и затвори мача. За участието си във финала Линда Зечири ще вземе 3400 точки за световната ранглиста, където е №41 в момента. През този сезон тя спечели турнирите в Сидирокастро (Гърция) през май и в Харков (Украйна) през септември.