На 12 май 1957 година е организиран първият тираж с играта "Спорт тото 1". В него са включени мачове от българското първенство, а съвсем скоро на 29 декември 1957 година е първият тираж на Тото 2 с играта "6 от 49".

Още оттогава основната задача на тотализатора е да осигурява финансови средства, с които да подпомага подготовката и участието в състезания на родните спортисти. Тази задача Български спортен тотализатор изпълнява и до днес. Всеки път, когато българският химн прозвучи в спортните зали или се понесе над стадионите, заслуга за това имат и милионите участници в игрите на тотализатора с лоялността си към родния спорт.

В началото залози са приемани в пощенските клонове, а днес има изградена мрежа от приемателни пунктове, както и възможността за правене на онлайн залози. Като държавен хазартен оператор, какъвто е и до днес, Спорт тото бързо печели симпатиите и преди всичко доверието на три поколения участници и раздава печалби, които нямат аналог в нашата история.

Този четвъртък ще бъде проведен 37-я тираж, в него ще бъдат изтеглени много печеливши комбинации, а участниците в три игри ще имат възможност да спечелят милиони.

Джакпотът в играта "Тото 2 - 6 от 49" се очаква да достигне сумата от 2 850 000 лева.

В играта "Тото 2 - 6 от 42" прогнозният джакпот за тиража на 12 май е 1 500 000 лева.

"Тото 2 - Зодиак" традиционно ще предложи на своите почитатели джакпоти до 3 000 000 лева.

Всички, които искат да дадат възможности на късмета си да спечели крупни суми, могат да направят залози най-късно до

18:15 часа на 12 май. Залози се приемат в тото пунктовете или онлайн на www.toto.bg.

Десетки хиляди участници ще спечелят, ще спечели и българският спорт, който от десетилетия прави България разпознаваема по света.

Локомотив (Пловдив) отбеляза 18 години от последната си шампионска титла

Локомотив (Пловдив) отбеляза 18 години от последната си шампионска титла

"Черно-белите" печелят трофея след драматична победа над Славия с 3:2