Търговската верига Lafka стана официален партньор на Българския олимпийски комитет (БОК). Договорът бе подписан днес от председателя на БОК Стефка Костадинова и изпълнителните директори на "Табак Маркет АД" Борис Захариев и Виктор Налбантов.

"БОК стартира ново партньорство и се радвам, че в тези трудни времена се намира кой да подпомага българския спорт", заяви на церемонията по подписването Стефка Костадинова. "Благодарни сме, че Lafka се ангажира с дългосрочна подкрепа, за да може да се раждат нови звезди, които да развяват флага на България по света". Голяма част от средствата по договора ще отиват за подпомагане на деца в затруднено положение, за помощи и лечение на бивши спортни легенди. "Един от основните приоритети на БОК е да следим спортното развитие и да подпомагаме повече от 600 лишени от родителски грижи деца", допълни Костадинова. "Сега за тях ще могат да се отделят повече средства, както и специални стипендии от нашия нов спонсор. В партньорството влиза и организиране на спортни турнири, ще работим в тясно сътрудничество с общините по места, тъй като новите ни партньори изграждат спортни и детски площадки в много градове из страната".

"За нас е чест да бъдем партньори на Българския олимпийски комитет", обяви Виктор Налбантов. "Вярваме, че по този начин ще подпомагаме активно българския спорт и ще съдействаме за успешното развитие на младите родни таланти".

На подписването присъстваха вицепрезидентът на БОК доц. Пенчо Гешев, генералният секретар на БОК Белчо Горанов, легендите на българския спорт - зам.-министър Йордан Йовчев, Ваня Гешева, Евгения Раданова, Здравка Йорданова, Йорданка Благоева и др. Договорът е за период от 4 години. /БГНЕС