Красен Кралев смята, че служебният министър на спорта - Андрей Кузманов е некомпетентен. Ето какво каза Кралев:

"Този човек е изключително некомпетентен. Аз съм изумен как е възможно толкова неподготвен човек да бъде сложен начело на спортното ведомство. Но това не е изолиран случай. Същата работа е и с останалите министри в служебния кабинет. Тук става въпрос за едно тотално неразбиране от страна на Андрей Кузманов, който не може да направи разлика между процедури с пряко възлагане и процедури по ЗОП.

Всички договори за строителство на физкултурни салони са сключени по реда на ЗОП, авансовите плащания са направени по законови процедури със 100% гаранция за завършване на обектите. Процедурите са различни, прозрачни и е спазена всяка буква на Закона. За какво конкретно става въпрос? Когато ние имаме гласувани пари от Министерски съвет за изграждането на 25 физкултурни салона, те трябва да се изхарчат до края на годината.

Заради обжалвания, забавяне на процедурите, това не беше възможно. За да не загубим парите, сключваме договори с избраните изпълнители, парите се превеждат авансово, като те срещу тази сума дават банкови гаранции или застраховки по избор. Всички тези процедури са надлежно описани в Закона за обществените поръчки, но този човек е толкова некомпетентен, дори не си е направил труда да прочете закона.

Нито юристите му са наясно, подпъхват му някакви листчета и той срича пред камерите, каквото му е написано. Два пъти, три пъти, повтаряш една и съща теза, която очевидно е несъстоятелна, но явно се смята, че една лъжа повторена 100 пъти става истина. Но Кузманов така и не отговори на моя въпрос - защо не е проведена процедурата по избор на строителен надзор, защото именно тя спъва започването на строежите. А това беше негов ангажимент. Два месеца това министерство не работи, и не само то, а цялото правителство не работи.

Стоят и ровят като кокошки из кашоните, за да намерят някакви компромати, за да могат а сложат някакъв етикет върху всичко, което сме направили. Всеки строеж, всяко хубаво нещо, което е направено от нас. Те се стремят да го обезличат. И забележете, това е основната функция на служебния кабинет. Нито една друга политическа формация не се занимава с това да влезе в пряк дебат с ГЕРБ за направеното от нас, за целесъобразността или за качеството на изграденото от нас.

Това е единствената функция на тези хора, които са пратени от Румен Радев в кабинета. Дайте да видим какви са тези хора?! Вижте министъра на финансите - освен че е фалирал собствената си фирма и е натрупал дългове на над 9 млн. паунда, се оказва собственик на офшорка. Няма ли да проверим това? Защо никой не проверява входящи и изходящи трансфери към тази офшорка. Ами ако се окаже, че са свързани с някой политик или олигарх?

Министърът на икономиката не знае кога и как се подписва указ и от кой момент влиза в сила, не знае какво е банкова тайна или как се формира капитал на банка. Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е най-мракобесната прослойка на политическия репресивен апарат отпреди 30 години призова за публично уволнение на журналистите от БТВ".