Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в 15-ата Конференция на министрите на спорта към Съвета на Европа. Форумът се провежда в Тбилиси, Грузия.

Красен Кралев: Продължаваме да побеждаваме! Девети медал за България от Младежките игри!

Красен Кралев: Продължаваме да побеждаваме! Девети медал за България от Младежките игри!

Вижте какво написа министърът

На форума присъстваха заместник-генералният секретар на Съвета на Европа Габриела Батаини-Драгони, президентът на Европейските олимпийски комитети Янеш Косиянчич, министър-председателят на Грузия Мамука Бахтайдзе, министри, отговарящи за спорта и представители на над 40 страни. Свои представители на Конференцията имаха световно значими организации като WADA, CAHAMA, Асоциацията на Европейските елитни атлети, Международния център за спортна сигурност и др.

Министър Кралев изнесе речи в двата основни панела на форума- "Борба с корупцията в спорта" и "Защита на човешките права в спорта: задължения и споделени отговорности". Eдна от ключовите речи бе на Франческо Ричи-Бити, председател на Асоциацията на международните федерации, участващи в летните олимпийски игри и член на изпълкома на Международния олимпийски комитет и член на Изпълнителния комитет на WADA.

Снимка 383886

Източник: Фейсбук

България е активен партньор във всички международни инициативи, посветени на борбата с манипулирането на спортни състезания.

Спортът има огромно влияние върху всички обществени кръгове и е подходящо поле за послания в защита на човешките права. Добър пример са младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, където за първи път в историята на олимпийските състезания броят на жените спортисти е равен с този на мъжете.

Министър Красен Кралев поздрави националите по футбол

Министър Красен Кралев поздрави националите по футбол

"Три от три. Браво, момчета", написа той във Facebook

В рамките на работното ми посещение бе подписано и двустранно споразумение за сътрудничество в сферата на спорта между Министерството на културата и спорта на Казахстан и Министерството на младежта и спорта на България. Според Меморандума антидопинговите организации на България и Казахстан ще си сътрудничат с цел да допринесат за глобалната борба срещу употребата на допинг в спорта, двете страни ще обменят добри практики в управлението на спортни обекти и съоръжения и ще бъдат насърчавани контактите между националните им спортни организации. На подписването на споразумението присъства посланикът на България в Грузия Десислава Иванова.

Снимка 383889

Източник: Фейсбук