Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща с BMU европейския шампион по мотоциклетизъм Мартин Чой. Двамата обсъдиха плановете на състезателя ни за предстоящия сезон.

Мартин Чой се подготвя за участието си в "24 часа на Льо Ман". Надпреварата ще се проведе на 17 и 18 април. Преди това най-успешният ни пистов състезател ще се включи в официалните тестове преди началото на сезона. Те започват на 29 март. Авторитетната надпревара се организира за 44-ти път. В отбора на Чой ще бъдат братята Федерико и Кристиан Наполи. Двамата италианци са многократни участници в състезания от Световния ендуранс шампионат.

Започна изграждането на лекоатлетическата писта на стадиона в Габрово

Започна изграждането на лекоатлетическата писта на стадиона в Габрово

Финансирането в размер на 1 250 000 лв. е осигурено от Министерството на младежта и спорта

Чой сподели пред министър Кралев, че през тази година в плановете му попадат всички кръгове от Световния шампионат по издръжливост. В календара попадат две надпревари във Франция и по една в Германия и Португалия. Мартин Чой кара за отбора на "Енерджи Ендуранс 91".

"Целта ни е да попаднем в топ 10 на Льо Ман. Състезанието е изключително тежко и никога не знаеш какво ще се случи до последния момент", каза Чой по време на срещата.

Министър Кралев пожела успех на нашия състезател през този сезон, а 26-кратният ни шампион на писта благодари на спортния министър за подкрепата, която е получил през последните години, за да може да развива своята кариера.