Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри XXII Държавни игри на спортистите от малките селища, които се провеждат под негов патронаж в гр. Дългопол и с. Аспарухово от 6 до 24 юли.

В състезанията участват 800 спортисти (юноши и девойки) от цялата страна. Те се състезават в 8 вида спорт - тенис на маса, шахмат, футбол, хандбал, борба (свободен стил), лека атлетика, баскетбол и волейбол. Домакин на игрите е община Дългопол, а организатор - Българската асоциация за селски спорт (БАСС). Министерството на младежта и спорта осигурява финансиране в размер на 47 000 лв. по одобрен проект на БАСС по "Програма за развитие на спорта за всички".

Красен Кралев: Жан Тод е една изключителна величина в моторните спортове

Красен Кралев: Жан Тод е една изключителна величина в моторните спортове

"Не по-малко вълнуващ е пътят, който той е поел в защита на множество благородни каузи"

"Министерство на младежта и спорта се стреми да помага винаги, особено когато става въпрос за млади хора. Моето лично убеждение е, че е важно младите хора да имат равни условия за спорт независимо дали живеят в малки или големи селища. Това, което се стремим да направим е да осигурим подходящи спортни съоръжения за всички", каза на откриването министър Кралев.

Той благодари на организаторите на игрите Българска асоциация за селски спорт и Община Дългопол в лицето на нейния кмет Георги Георгиев за активната им дейност за развитие на спорта за всички. Министерство на младежта и спорта подпомага финансово по одобрен проект ремонта на стадиона в гр. Дългопол с близо 20 000 лв.

Министър Кралев получи почетни плакети от кмета на Община Дългопол и председателя на БАСС с благодарност за подкрепата.

Церемонията по откриването се състоя в залата на новия спортен център в с. Аспарухово, изграден със средства по европейски програми. Освен с многофункционална зала, комплексът разполага с открити площадки, леглова база, ресторант и парк.