Бившият спортен министър Красен Кралев излезе с публикация във "Фейсбук" относно Зимния дворец в София. Тя идва в отговор на видеото, в което сегашният министър на спорта Радостин Василев изрази възмущението си от състоянието на съоръжението в Студентски град.

Ето какво написа Кралев:

"‼️Силата е в истината!⁉️

Публикуваните преди два дни кадри от Министерството на младежта и спорта, за които се твърди, че са от "Зимния дворец", са направени изключително манипулативно - целенасочено бяха показани помещения, които нямат абсолютно никакво отношение към спортно-тренировъчния процес и които никога не са били обект на ремонтни дейности. Във видеото се вижда вход на сградата, който не се използва от 30-40 години.

Кадрите от порутени помещения, за които се твърди, че се използват от спортисти, всъщност са заснети от две дискотеки и фитнес на територията на "Зимния дворец", използвани от различни наематели в последните 20 години.

Гигантската манипулация под формата на аматьорски видеоклип е очевидна. Ако "силата е в истината" - защо не бяха показани кадри на "Зимния дворец" преди и след ремонта - защо не снимаха основната или тренировъчната зала, нито съблекалните?!

През 2017 година инвестирахме 5 милиона лева за спешен ремонт на основните помещения в "Зимния дворец", които се използват от спортистите. Това е направено чрез ЕСКО договори, а не с държавни пари.

Бяха ремонтирани състезателната зала, тренировъчната зала, както и съблекалните за спортистите. Дограмата беше изцяло подменена, беше поставена топлоизолация на покрива и на външните стени, беше подменена и осветителната инсталация.

Аз поддържам постоянна връзка с атлети като шампионката ни във фигурното пързаляне Александра Фейгин, с нейната треньорка Ина Лутай и други състезатели по фигурно пързаляне, със състезателите по шортрек и с Евгения Раданова.

Мога да ви уверя, че всички, които използват залите, са много благодарни и до днес за направеното в "Зимния дворец". Призовавам Радостин Василев най-после да влезе в ролята си на министър на младежта и спорта!".

БФС изготви предварителната програма за новия сезон

БФС изготви предварителната програма за новия сезон

Ето какво сочи