"Положението на Левски е много тежко, но не мога да поема конкретни ангажименти. Това каза министърът на спорта Красен Кралев.

Кралев призна, че не може да обещае нищо конкретно на клуба, въпреки силната заплаха баскетболните тимове на "сините" да не започнат годината заради финансов колапс.

"Оценката ми за състезателите на Левски е отлична. Най-големият успех през годината беше световната титла на ансамбъла по художествена гимнастика. Има много млади спортисти и таланти в този клуб, което показва, че в Левски се работи правилно. В условията на финансова криза и трудните условия за работа, Левски, както и другите клубове са живи само заради ентусиазма си. Това, което се случва с Левски е драма, но го има в много други градове. Тежко е и каквото можем. ще помогнем, но не мога да поема конкретни ангажименти", каза Кралев.

Той коментира и предстоящата работа по нов закон за спорта. Според министъра ще има облекчения за спонсорите, въпреки че не и по начина, по който те искат това да се случва.

"Всичко е включено в бюджета за финансиране. Успяхме да го запазим такъв, какъвто е бил от миналата година. Клубовете, които работят, ще получат финансиране. За да се реши финално въпросът с финансирането на българския спорт трябва да има нов закон за спорта. Това ще започна да правя от началото на 2015 година. Приключваме тази година, защото има някои довършителни работи и започваме промени, за да създадем нов закон. Надявам се, че през второто полугодие ще е готов и ще направим така, че клубовете да са по-атрактивни за спонсорите. Няма как да има данъчни облекчения по формите, в които искат евентуалните спонсори. Има обаче форми чрез които финансирането на спортни клубове да минава като разход."

"Има детайли, които не искам да обсъждам предварително без министерство на финансите. Има много начини спорта да се направи по-атрактивен за рекламодатели. Един от начините да отделим средства, за да осигурим повече ефирно време на различни държавни шампионати, които са по-малко атрактивни и това да доведе спонсори. Имаме идеи в тази посока", каза Кралев.