Бившият министър на спорта Красен Кралев беше специален гост на официалната церемония по награждаване на състезателките от националния ансамбъл по художествена гимнастика във Варна.

"Днес имах честта да бъда специален гост на официалната церемония по награждаване на състезателките от националния ансамбъл по художествена гимнастика, която се проведе в "Юнашкия салон" в морската ни столица. Грациите зарадваха цяла България преди дни, като спечелиха първото си злато в съчетание с обръчи по време на Гран при на Русия.

Кметът на Варна Иван Портних награди гимнастичките с треньор Весела Димитрова и помощник-треньор Михаела Маевска, като им връчи плакети и рози. Удоволствие за мен бе да поздравя грациите и личния треньор и откривател на капитана на ансамбъла Симона Дянкова - Филипа Филипова.

В Русия българският ансамбъл по художествена гимнастика в състав - Симона Дянкова, (състезател на СКХГ Чар - ДКС Варна), Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Елена Бинева и Теодора Александрова грабнаха и два сребърни медала - в многобоя, както и на три топки и две въжета. В момента ансамбълът тренира край Варна и се готви на "Спортпалас" за световното първенство през 2018 г.

След церемонията личният треньор на Симона Дянкова - Филипа Филипова, която е световен шампион с ансамбъла през 1989 г., изненада кмета на Варна с трогателен жест, връчвайки му медала си от форума в Сараево. Отличието ще обогати фонда на Музея на спортната слава на Варна в Юнашкия салон", написа Кралев на стената си във "Фейсбук".