"Много неща се изговориха по темата със щангите, но трябва да имаме реални резултати, за да вземем решения", това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Кралев коментира темата с новите хванати три положителни допинг проби, но не разкри подробности по случая, както и комуникацията си с федерацията по щанги след грандиозни скандал, който като най-малко последствие лиши българските щангисти от участие в Европейското първенство. "Нищо не мога да ви кажа за трите положителни допинг проби през последните седмици. Казвам, че ги има, но не мога да кажа на кого са, защото нямам право. Никой няма право да ви ги каже, това може да стане едва след приключване на вторите проби и тогава се казват имената и спортовете. Не мога да потвърждавам.

Тази информация е конфиденциална", каза Кралев по повод новите три положителни допинг проби, които бяха хванати през последните седмици. По случая със скандала в щангите Кралев потвърди, че министерството няма да поеме глобата на федерацията, но освен това призна, че все още нищо не е коментирал с президента на федерацията Неделчо Колев. "Не сме говорили нищо с Неделчо Колев, преди да излязат окончателните резултати. Не знаем нито какви ще са наказанията, нито какви ще са глобите, нито кой е виновен по случая. И затова няма как да имаме становище по тези въпроси. Много неща се изговориха по темата и трябва да имаме реалните резултати, за да вземем решения.

Зависими сме в момента от международната федерация по вдигане на тежести и от лабораторията в Кьолн. Държавата няма право да поема глобата за щангистите и няма ние да я плащаме", каза Кралев.