Над 50 жокеи с поне 100 коня на обща стойност 5 млн. евро. ще се състезават в покрайнините на София този уикенд. На 25 и 26 май на конна база "Ген. Крум Лекарски" в Божурище ще се проведе надпреварата за "Гран при" на България, валидна за Световната купа в дисциплината прескачане на препятствия. Заявки за участие са подали ездачи от 7 държави - Румъния, Турция, Гърция, Сърбия, Хърватия, Швеция и България. Желание да участват са изявили и от Англия, но след крайния срок за подаване на документи.

Това ще е 27-ото издание на българския кръг за Световната купа и четвърто поредно на обновената база в софийското село. Поради финансови причини обаче тази година отпада едно от основните изпитания - отборната надпревара за Купата на нациите. В изпитанията ще стартират най-добрите български състезатели - Ангел Няголов, Аспарух Атанасов, Христо Найденов, Апостол Тенев, Димитър Василев, пише "Сега".

От Германия ще пристигнат и Росен Райчев и Ивайло Бонев. Надпреварата с награден фонд 39 000 евро ще бъде квалификация за европейския шампионат в Дания '13 и за световните игри във Франция '14.