Комисията за олимпийска подготовка на Министерството на младежта и спорта (ММС) проведе индивидуални срещи с главните треньори и специалисти по научно-приложна дейност. Целта беше те да представят тренировъчните планове на състезателите, които са включени в Направление I На Програмата за финансово подпомагане на дейности в областта на спорта за високи постижения за 2022 г.

В изминалите два дни (28 и 29 март) членовете на комисията се срещнаха с наставниците по бокс, джудо, волейбол, катерене и алпинизъм, лека атлетика, олимпийско таекуондо, кану-каяк, художествена гимнастика, модерен петобой и колоездене.

Още седем проекта на федерации бяха  одобрени за финансиране от ММС

Още седем проекта на федерации бяха одобрени за финансиране от ММС

Общият брой на централите, покрили напълно изискванията за финансиране от страна на ММС вече е 45

По време на разговорите бяха дискутирани проблемите при подготовката на спортистите и отборите, възможностите за тяхното разрешаване, за да бъде оптимизиран тренировъчният и състезателният процес. Бяха обсъдени и проблеми на научното осигуряване на спортната подготовка, както и необходимостта от съвременна научно-приложна апаратура за извършване на контрол и управление на тренировъчния процес.

Срещите между членовете на Комисията за олимпийска подготовка и главните треньори ще се провеждат регулярно.