Клуб по хокей на трева бе учреден в Пловдив, съобщиха от неговото ръководство. Той се казва "Доктор Петър Берон-Пловдив" и наследява съществувалият досега клуб по този спорт, на когото е била отказана съдебна регистрация по технически причини.

За президент на клуба е избран кметът на район "Централен" в Пловдив Райна Петрова. Тя приема поста от предшественика си на кметския пост Александър Дяков.

Създателите на клуба имат идеята председател на клуба да бъде кметът на район "Централен", който ще се сменя при нов мандат. Клубът има собствена база за тренировки и състезание в Основно училище "Петър Берон" с изкуствена трева. За негов треньор е назначен най-младия специалист в страната Неджмин Хабиб - ученик от 12-ти клас. Клубът ще кандидатства след регистрацията в съда да стане член на сдружението на спортните клубове в Пловдив.

На 27 септември отбор на клуб "Доктор Петър Берон-Пловдив" ще участва в първия турнир за деца до 12 години в Баните. На 4 октомври ще бъде открито официално игрището по хокей на трева в ОУ "Петър Берон". Тогава ще се проведе и първия кръг на турнира за деца до 14 години.

До 30 септември всички състезатели на клуб "Доктор Петър Берон-Пловдив" трябва да бъдат регистрирани персонално в Българската федерация по хокей на трева. Пловдивският клуб има четирима национални състезатели. Новоизбраният управителен съвет ще работи за финансовата издръжка на клуба, която е минимум
между 3 и 5 хиляди лева, за да участва в състезания, да печели точки, а от там и средства от ДАМС.