Китай няма да се оттегля от световното първенство по бадминтон в Хидерабат, Индия, след като Англия вече стори това поради опасения за сигурността на играчи и официални лица на турнира, категорични са организаторите.

"Цялата Международна федерация по бадминтон (МФБ) е с мен, но такова нещо не е достигало до нашите уши. Китайският селекционер дори каза, че е много доволен от организацията и по-специално от мерките по сигурността. Нямаме никакви проблеми", заяви Верма, който освен президент на Индийската федерация по бадминтон е и вицепрезидент на МФБ.

Целият английски национален тим се оттегли в неделя, след като неговите представители съзряха "реална терористична заплаха" за пратениците си. Според тях именно английският състав е целта на евентуалния терористичен акт.

"За нас първи приоритет е сигурността на отборите и не изключвам и наше оттегляне. Световният шампионат се провежда всяка година и не искаме да рискуваме здравето на състезателите си", заяви китайският селекционер Ли Йонгбо.

Той добави, че преди да бъдат вземани генерални решения, своето мнение трябва да даде и спортният министър на страната Лю Пън.