Йоана Георгиева спечели сребърен медал от Световното първенство по кану-каяк за младежи и девойки до 23 години в Аурондзо (Италия). 20-годишната българка завърши втора в дисциплината 500 метра едноместен каяк с време 1:51.89 минути, само на 0.02 секунди от шампионката Жока Чикош (Унгария).

В петък Йоана Георгиева грабна златото на 200 метра едноместен каяк. Треньор на тлантливата спортистка, която е европейска шампионка в дисциплината от Белград 2022, е Цветан Иванов.

"Невероятен боец! Честито Йоана, честито на Цветан Иванов, вие сте гордост за България", написаха от Българската федерация по кану-каяк за Йоана Георгиева в страницата си в социалната мрежа Фейсбук.

Малко по-късно Иван Пенчев се класира на шесто място на 500 метра едноместен каяк при младежите до 23 години в Аурондзо. Българинът измина дистанцията за 1:40.36 минути, оставайки на 2.37 секунди от победителя Линус Банге. Германецът завърши за 1:37.99 минути. Втори и трети се наредиха съответно Марк Опавски от Унгария (1:38.49) и Алекс Гранери от Испания (1:40.02).

Днес от 15:10 часа Пенчев ще се състезава и в масовия старт за медали на 5000 метра каяк.

С четвърто и седмо място за България завърши Световното първенство по гребане в Пловдив

С четвърто и седмо място за България завърши Световното първенство по гребане в Пловдив

Двойката ни без кърмчия Иван Янкулов и Цветомир Малинов се сбори здраво за бронзовия медал, но не успя до го изтръгне от греблата на канадската лодка