Световните шампион по фигурно пързаляне Албена Денкова и Максим Стависки получиха своя първи опит за биография. „Албена и Максим - Любов е алхимията на успеха" вече е на пазара. Тя е издадена от Корпорация „Развитие" и е първа в поредицата „Топспортисти".

Книгата не е от стандартния тип биографии, които започват от детството и проследява спортния път на звездите.

Авторът Любомир Тодоров е предпочел да остави златните медалисти при танцовите двойки от Калгари сами да разказват за себе си.

От книгата ще разберете какво е вълнувало Албена и Максим преди да спечелят титлата в Канада и какво се е променило в живота им след това. Можете да научите след какви перипетии се е събрала двойката и колко препятствия е трябвало да преодолее в десетгодишната си съвместна кариера.

Колко терзания са преживели докато вземат решението да сменят треньорите си и как се води борбата на леда и извън него в световното фигурно пързаляне.

Как двамата са извървели пътя един към друг и каква е ролята на любовта в техния живот.

В книгата има повече от 30 страници снимков материал от различни етапи в кариерата на двамата - като се започне от снимки от детската градина до триумфа в Калгари.

В „Албена и Максим - Любов е алхимията на успеха" можете да намерите пълна статистика на спортните постижения на именитата танцова двойка. Можете да прочетете и разкази на техните родители, както и професионалното мнение за Денкова и Стависки на български и руски журналисти.