"Много съм доволен, че влязох в битката за медалите, имах и късмет, надавям се той да бъде с мен и на финала", заяви гимнастикът Владимир Тушев от игрите в Нанджин. Късно снощи инфарктна надпревара в многобоя прати Тушев на финал с 18-и резултат (76.675) - последното място, което дава право на участие в разпределящото медалите състезание. Решителната надпревара за отличията е утре, вторник, от 14 часа българско време.

Димитър Митев, треньор на Тушев, също бе доволен, но остана резервиран за финала: "Не искам да правя прогнози за финалното състезание, но съм много щастлив, че успяхме да стигнем до него", каза специалистът.

В турнира по стрелба Лидия Ненчева завърши на 15-о място в дисциплината 10 м пистолет. Пловдивчанката започна трудно състезанието, впоследствие успя да стабилизира мерника си, но няколко изстрела на милиметри от центъра я разколебаха психически и това се отрази на стрелбата и в последния 4-и рунд. „Разочарована съм от резултата, тъй като сигурно от 5 години съм нямала толкова слабо състезание - каза тя. - Гледам напред към следващата година, когато ще премина при жените и ще се боря за квота за Рио де Жанейро."

Националната рекордьорка на България Георгия Кадоглу не успя да преодолее сериите на 50 метра бруст и 200 метра съчетано в плувния комплекс в Олимпийския спортен център „Нанджин". „Имахме само два дни за аклиматизация и това повлия на представянето ми, което бе далеч от моите най-силни резултати - заяви Кадоглу. - Личният ми треньор също не е тук и това ме затруднява допълнително. Все пак, цялостното изживяване е нещо невероятно и съм щастлива, че съм тук."

Представителят ни при момчетата Данаил Славчев се нареди 5-и в серията си на 100 метра гръб и отпадна. Пълна информация за българско представяне и всички резултати на нашите от първия състезателен ден в Нанджин можете да видите в сайта на БОК.