Най-добрата специалистка в женските щанги в България - Кристияна Колева, е отстранена от националния отбор. Досега тя отговаряше за дамското направление в тима, но вече не работи с момичетата.

Официалната версия е намаляване на щатовете на помощник-треньорите в националните отбори от министерството на спорта. Колева досега се водеше помощник на старшията Иван Иванов. Сега обаче вместо Колева, на олимпийския шампион от Барселона'92 помага Алан Цагаев. Истинската прицина за отстраняването на Колева е несъгласието й с методите на работа на родната федерация по щанги.

"Не съм удобна на много хора. Научена съм да казвам винаги това, което мисля. А то не е приятно за хората, които ръководят федерацията. Не съм съгласна с начина и програмата им на работа, както и с финансовите дела.

Аз съм сред създателките на женските щанги в България и не мога да гледам безучастно как сега искат да ги унищожат. На тях въобще не им пука за жените. Надявам се след изборите Асен Златев да вземе властта и отново ще си подам документите за национален треньор на жените. Дотогава отивам да работя във Виетнам, откъдето одобриха кандидатурата ми", заяви за "Меридиан Мач" Кристияна Колева.