Информационна агенция БЛИЦ стартира специална анкета за определянето на най-добрия спортист на България до 18-годишна възраст за 2018-a. Инициативата, която се провежда с партньорството на Министерството на младежта и спорта и лично министър Красен Кралев, ще продължи до 10 януари 2019 г. ТОПСПОРТ е медиен партньор в допитването до читателите, след като специална комисия от експерти на ММС селектира 15 млади спортисти на възраст до 18 г. със сериозни успехи през изминаващата година.

Чрез допитването до читателите на БЛИЦ ще бъде определено кой от тях е номер 1 за 2018-а.

Гласувай тук за един от 15-те номинирани:

Александра Начева (лека атлетика, троен скок). Шампионка от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Спечели световната титла за девойки до 20 години с резултат 14.18 м, което е европейски рекорд за девойки до 18 г. Завоюва сребро на Европейското първенство за юноши и девойки до 18 години. Участва и на Европейското първенство за мъже и жени в Берлин.

Мариела Костадинова и Панайот Димитров (акробатика). Шампиони от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес индивидуално и отборно. 4-ти на Световно първенство за юноши и девойки.

Кирил Киров (спортна стрелба). Шампион в отборната надпревара от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Бронзов медалист отборно от Европейското първенство за юноши и девойки заедно с Мирослава Минчева.

Мария Делчева (бадминтон). Шампионка в отборната надпревара от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. 3-то място от Откритото първенство на България за мъже и жени. 3-то място от Открито първенство на Латвия за мъже и жени. 5-то място от Европейско първенство за младежи.

Христо Христов (вдигане на тежести). Сребърен медалист от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Шампион от Европейското първенство за юноши и девойки до 17 г.

Валентин Андреев (хвърляне на чук). Сребърен медалист от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Сребърен медалист от Европейското първенство за юноши и девойки до 18 г.

Адриан Андреев (тенис). Сребърен медалист на двойки от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. В индивидуалната надпревара завърши на 4-то място. Изкачи се до №4 в световната ранглиста при юношите. През сезона спечели US Open на двойки при юношите. Спечели трето място на юношеския "Мастърс".

Галя Шатова (вдигане на тежести). Бронзова медалистка от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Шампионка от Европейското първенство за юноши и девойки до 17 г.

Едмонд Назарян (борба). Бронзов медалист от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Европейски шампион за кадети и бронзов медалист от Световно първенство.

Ивет Горанова (карате). Бронзов медал в олимпийската категория до 55 кг "Кумите" на Световното първенство по карате за мъже и жени. 5-то място на Европейско първенство за жени (отборно), 2-ро място на Световна купа до 21 години.

Йоана Илиева (фехтовка). Победителка в генералното класиране на Европейската купа за кадетки. Победителка в състезанията за Световната купа в Сочи и Ташкент за девойки до 20 г. 5-та от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес.

Боряна Калейн (художествена гимнастика). Сребърен медал (отборно) от Световното първенство по художествена гимнастика в София.

Горяна Стоева (бокс). Сребърна медалистка от Европейско първенство за младежи и девойки. Четвърта от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес.

Петър Иванов (спортно катерене). Европейски шампион за младежи в комбинацията. Сребърен медалист от Европейско първенство за младежи (боулдър). Носител на Европейската купа за младежи в дисциплините боулдър и комплексно класиране. Шести на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес.

Хакан Осман (лека атлетика). Златен медалист на скок на дължина и сребърен медалист на 200 м от Европейско първенство до 16 години за хора с увреждания.