Иван Марков е последният български щангист, представил се отлично на Олимпиада. На игрите в Лондон Той се класира пети, но след дисквалификацията Апти Аухадов Марков беше преместен на четвърто място. С оглед на практиката на МОК и УАДА нищо чудно след време българинът да стане медалист.

Диян Минчев влезе в десетката на европейското по вдигане на тежести

Диян Минчев влезе в десетката на европейското по вдигане на тежести

Албанец триумфира в категория до 69 килограма

Иван Марков даде интересно интервю пред "България Днес", което предоставяме на вашето внимание:

Г-н Марков, ще имат ли ефект новите наказания в щангите?

- Битката срещу допинга ще има ефект само ако се проверяват всички щангисти, а не само определени федерации. Гледайте филма "Икар" и ще ви стане ясно как всичко е една пародия. Ние тренираме като ненормални, но идва някой от страна с повече пари и се оказва, че се борим срещу вятърни мелници. Погледнете как след 4 или 8 години продължават да излизат положителни проби. Ако не се направи нещо радикално, отново ще хващат неплащачите.

Какво е вашето състояние с възстановяването?

- Ходя на процедури. Опитвам да се възстановя, но засега не се чувствам добре. Пробвах да вдигам преди Нова година, но не се получи. Казаха ми 6 месеца нищо да не правя. Чакам да дойде лятото. Ако съм по-добре, ще вляза в лагер с националния отбор.

Колко тежка е вашата контузия?

- Получи се заради противовъзпалителните инжекции, с които бяхме прекалили. Сухожилието се удебели. Опитах с операция, но не стана.