Стилян Гроздев попадна в отбора на България, който ще вземе участие в предстоящото Световно първенство по вдигане на тежести в Патая. Надпреварата в Тайланд ще се проведе между 18 и 28 септември.

Възпитаникът на школата на тежкоатлетически спортен клуб - Русе и треньорите Кръстина и Радослав Атанасови ще се състезава в категория до 67 килограма, пише "24 часа".

Общо седем ще бъдат българските щангисти, които ще се включат в първенството. В последния момент заради контузия от отбора отпадна щангист № 1 на България за миналата година Ангел Русев, който също е възпитаник на школата на Тежкоатлетически спортен клуб - Русе.

"Стилян Гроздев все още тренира с по-леки тежести, тъй като има болки в ръката. Подготовката премина по план, очакваме да отшуми травмата при Гроздев. Той е много стриктен в тренировките и вярвам, че ще навакса до началото на световното.

С две изключения в състава за световното в Тайланд сега са най-добрите в момента в България, почти всички са медалисти поне от европейски първенства. Съжалявам за Ангел Русев, който отпадна в последния момент, но решихме да не рискуваме. Той има една постоянна болка в китката, получена след удар в лакътя преди седмица", коментира старши треньорът на националния тим Иван Иванов.

Той допълни, че очакванията са Ангел да се възстанови напълно съвсем скоро и да може да участва в Европейското първенство за щангисти до 20 и 23 години, което ще се проведе след месец в Букурещ.

България ще има 7 участници на Световното първенство по вдигане на тежести в Патая

България ще има 7 участници на Световното първенство по вдигане на тежести в Патая

Ангел Русев отпадна в последния момент от състава