В деня на завръщането си в България Гълъбин Боевски бе изтрит от книгата на рекордите в щангите. Той държеше постижението в двубоя за категория до 69 кг. - 357 кг.

На световното във Вроцлав китаецът Хуй Ляо извърли 160 килограма и изтласка 198 в категория до 69 кила и така събра двубой от 358. Това е точно с килограм над резултата на Гълъбин от световното първенство в Атина през 1999 година.

Хуй вече подобри веднъж рекордите на Боевски - на световното в Анталия през 2010 г. със същите резултати. Тогава обаче китаецът даде положителна проба за допинг, бе дисквалифициран, медалите му отнети, а рекордите - анулирани.

Сега единственият ни рекордьор остава Георги Марков, който има изхвърлени 165 кила в същата категория на олимпиадата в Сидни през 2000 година.

Постижението на Гълъбин бе едно от най-старите в ранглистата на рекордите в световните щанги. След световната титла в Атина той стана и олимпийски шампион в Сидни през 2000 г.

След това точно преди олимпиадата в гръцката столица през 2004 г.  бе хванат за манипулиране на допингпроба. Наказан бе доживот, но обжалва и санкцията бе свалена на 8 години, припомня "24 часа". Тя изтече малко преди инцидента в Бразилия, където бе хванат с кокаин.