Компанията на Гриша Ганчев "Литекс" стана спонсор на Българския олимпийски комитет. Това стана ясно след заседанието на Изпълкома на Комитета. Сред официалните спонсорите на БОК вече е и "Слънчев бряг АД". С привличането на "Литекс" и "Слънчев бряг АД" спонсорите на Централата вече са шест.

Двете компании ще са партньори на БОК в следващите три години.

Изпълкомът на БОК прие и предложението за дарение от бившия колоездач Огнян Тошев, който предостави на БОК парцел от 2 декара в близост до стадион "Георги Аспарухов". Имотът се дарява на БОК с искането да се направи дом на бивши олимпийци и видни спортисти.

От Центарлата продължават да търсят подходящ терен в столицата за изграждане на ново седалище на БОК.

Изпълкомът одобри още три молби за индивидуално членство в Общото събрание на БОК. Те са на председателя на ДАМС Весела Лечева и на бизнесмените Вълчо Арабаджиев (президент на хотелиерска верига "Виктория груп") и Георги Гергов (председател на Съвета на директорите на "Слънчев ден" АД и изпълнителен директор на Международния панаир в Пловдив).

С приемането на трите молби, общият брой на кандидатите за нови индивидуални членове на Общото събрание на БОК вече е 13 души (Весела Лечева, Вълчо Арабаджиев, Гяеорги Гергов, Христо Стоичков, Гриша Ганчев, Албена Денкова, Белчо Горанов, Евгения Раданова, Йордан Йовчев, Живко Вангелов, Мартин Стоев, Младен Мутафчийски и  Атанас Търев).

Както е известно Общото събрание на БОК е на 24 април (вторник) от 11 часа в комплекс "Царско село". Спецален гост на събранието ще бъде президентът на Европейските олимпийски комитети Патрик Хики.

На заседанието си Изпълкомът на БОК обсъди и предложението на генералния секретар на българската федерация по кану-каяк Виктор Кирин за промяна на критериите по разпределение на средствата от федерациите за клубовете, имащи олимпийски състезатели. Във връзка с това от БОК поискаха спешна среща с председателя на ДАМС Весела Лечева, на която ще бъде обсъдена ситуацията.

Бе утвърден разширен състав от 78 души на българската делегация за европейските младежки олимпийски дни от 21 до 27 юли в Белград. В състезанията ще участват 54 български състезатели, 14 треньори и 3 съдии в 8 вида спорт - лека атлетика, гимнастика, колоездене, джудо, плуване, тенис, тенис на маса и баскетбол.