Състезател от Гърция по конен спорт спечели приза на Българския олимпийски комитет (БОК) в дисциплината прескачане на препятствия. Димити Нацис с кон Кавалхо беше най-добър в изпитанието за млади коне на базата "Ген. Крум Лекарски" в Божурище. След него на второ място се класира Ангел Няголов с кобила Клеопатра, третата позиция отново беше за Няголов, но с кон Гидеон. Петицата допълниха Росен Райчев с Ак Лорд Фронхоф и още един представител на Гърция - Харис Цокис с Хела Ван де Рихтер.

Наградите връчиха председателят на БОК Стефка Костадинова  и вицепрезидентът на федерацията по конен спорт Крум Рашков.

Състезанието беше прекъснато за около 10 мин. Силните пориви на вятъра събориха едно от препятствията.

Румънският ездач Норберт Шуман с кон Касина спечели второто изпитание по прескачане на препятствия за приз "Оптикс" на конната база "Ген. Крум Лекарски" в Божурище. Той преодоля паркура без грешка и за 64,97 сек. Второто и третото място зае Росен Райчев, съответно с конете Капучино и Антонов. Райчев също беше безгрешен, но неговите времена бяха малко по-слаби - 67,55 сек. и 70,23 сек. Той пристигна от Германия, за да участва в старта за Световната купа в Божурище.

В състезанието стартираха 28 ездачи, от тях осем бяха българи. Англичанинът Николас Чанинг-Уилямс с кон Сут Ми Дъ Нес се отказа по време на надпреварата.

Турнирът продължава с изпитание за приз "Юнион Ивкони". Днес са изпитанията за приз "Биомет" (за млади коне) от 12,30 ч., за приз "Мерцедес-Бенц" - 14,30 ч., както и за приз "G.P. Group" от 17 ч. - квалификация за европейския шампионат за юноши.

В неделя надпреварата започва в 8,30 ч. за наградите на Българския спортен тотализатор (изпитание за млади коне), от 10,30 ч. ще е състезанието за приз "Домейн Бойар". В 13,30 ч. - старт за Световната купа, за приз конна база "Ген. Крум Лекарски". Последното изпитание е квалификация за европейския шампионат и за световните игри, освен това носи точки за световната ранглиста.