Огромен интерес предизвиква третото издание на Extreme Fest, стартирал в Княжеската градина. Близо 10 000 участници и зрители преминаха през целия ден през 32-та сета с различни активности, в късните следободни часове пространството пред монумента на Съветската армия се оказа тясно да побере всички желаищи да посетят събитието.

"Искам да ви поздравя от името на София - Европейска столица на спорта и от Столична община и да ви пожелая много приятни емоции през тези два дни. Веселете се, този фест е за вас. Многото хора и многото усмивки са най-голямата награда за нас като организатори", заяви при откриването Анатоли Илиев, организационен секретар на София 2018.

Министър Кралев откри Европейската седмица на спорта #BeActive в София

Министър Кралев откри Европейската седмица на спорта #BeActive в София

"Благодаря на родителите, които насочват децата си да се занимават със спорт"

Кратко приветствие към присъстващите отправи и Явор Алексов - организатор и основател на Mirafiori Team. За трета поредна година София 2018 превръща центъра на столицата в огромна спортна и шоу арена. Новото тази година е изграденият въжен алпийски тролей, който пресича по диагонал Княжеската градина и бе сред най-търсените от посетителите. Има още куп новости тази година сред предложените от организаторите общо 32-те активности. Всеки можеше да скочи с бънджи, да катери стена, да се спусне по въже, да скочи върху въздушна възглавница, да пробва фриирън, лонгборд и кънки, да се включи в забавните бъбъл футбол и сумо битки, в картинг и мото уъркшопите, както и да усети страстта на автомобилните състезания с възможно най-реалистичните симулатори. Любителите на умалените модели пък покараха RC колички с дистанционно управление. И още от възможностите със скейт, блейд и BMX, Break Dance и баскетбол.

За доброто настроение се грижеха DJ Akasha и супер емоционалният водещ на събитието Наско Михайлов.

Extreme Fest 2017 е част от инициатива София - Европейска столица на спорта и се организира от MIRAFIORI TEAM, LEVEL 7 и Столична община.