Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) е на път да си осигури спонсор. Водят се разговори с голяма българска фирма, но от централата не разкриха името. Очаква се финализиране на преговорите след европейското в Израел (5-13 април). И в зависимост от резултатите в Тел Авив ще се определят параметрите.

"Хората са много сериозни, надявам се ние да зарадваме и тях, и държавата с медали и достойно представяне - коментира пред "Труд" Неделчо Колев, президент на БФВТ. - От фирмата, с която преговаряме, виждат, че сме на правилния път и се развиваме като спорт и федерация."

"Не се притеснявам от тестовете за допинг и така е от 3 години - заяви треньорът на националите Иван Иванов. - Само за 2014-а са ни взети над 50 проби. Подлагаме на строг контрол всички вещества, които вземаме."

Олимпийският шампион от Барселона '92 обяви амбиция за 3-5 медала на европейското. Той разполага с 9-има мъже и 3 жени, готови да влязат в шестицата, какъвто е критерият за попадане в състава. Кой ще замине за Израел, ще се реши на последното контролно другата седмица. Голямата надежда за злато е Иван Марков (кат. 85 кг).

Проблем създават леки травми на двама от мъжете в кат. 77 кг - Александър Димитров и Демир Демирев, както и нелепа контузия на Милка Манева (63 кг). Европейската шампионка от Тирана е изкълчила глезен при падане на стълби, но Иванов се надява до европейското контузията да отшуми.