Завръщането на чуждите спортисти във водещия български високопланински спортен комплекс - "Белмекен", продължава. За 30-а поредна година в базата, която е много популярна в цяла Източна Европа вече е Томас Вебер.

Бившият състезател по лека атлетика от Германия по настоящем е треньор и редовно участва в стартовете при ветераните. Вебер живее в Берлин, но спазва традицията да посещава "Белмекен" всяко лято.

"Базата е реновирана и много ми харесва. Догодина ще взема и съпругата  ми", коментира Вебер, който ще остане на Белмекен 35 дни.

От 3 август в комплекса се завръщат националните състезатели по биатлон на Гърция, които вече бяха на Белмекен в началото на юли. От  22 август се чакат и най-добрите биатлонисти на Русия за 20-дневен  лагер. Някои от най-добрите борци от Румъния и Сърбия също са проявили  интерес да се подготвят в базата през август.

От началото на месеца  там ще са и националните състезатели на България по вдигане на тежести, а от 5-и август пристигат и биатлонистите. Младежките национали по биатлон са на Белмекен от 30 юли.

Нова супермодерна зала зарадва националите по щанги на Белмекен

Нова супермодерна зала зарадва националите по щанги на Белмекен

Отборът благодари на правитлеството за спазеното обещание за новата придобивка