Костадин ленгеровСъстезатели от десет страни ще вземат участие в Открития шампионат на България по тенис на маса, който ще се проведе от 21 до 24 септември в зала "София" в Борисовата градина. 

Сред подалите заявка са и миналогодишният победител - австриецът Кристоф Симонер от Австрия.

Българинът Костадин Ленгеров (на снимката) също ще се състезава за Австрия.

Родината ни пък ще бъде представена от по два отбора при мъжете и жените, като все още се очаква потвърждение за участие от най-добрия ни тенисист Фенг Це, който според президента на БФТенис на маса Стефан Китов е най-голямата ни надежда за спечелването на олимпийска квота за игрите в Пекин през 2008 г.

В момента китаецът с български паспорт е на 58-о място в световната ранглиста, а в началото на септември се представи много добре на силния международен турнир в Тайпе, където се класира сред първите 16 на сингъл и достигна до четвъртфиналите в игрите на двойки.

Наградният фонд на шампионата е 5000 евро, осигурен е изцяло от спонсори, а следващата година ще бъде удвоен.

Васил Тодоров и Петър Митев пък са новите селекционери съответно на представителните ни тимове за юноши и девойки до 18 г. и над 21 г. и на кадетите и кадетките ни.

През този сезон ще има много повече индивидуални състезания за всички възрастови групи, а главната цел на националите ни е успешно представяне на Европейското първенство в Загреб през март и на Световното в Белград през април 2007 година.