Алесандро Роза Виейра или като е известен с прякора Фалкао подобри рекорда за най-много голове на световни първенства по футсал. Той отбеляза три попадения в последните минути за разгромната победа на Бразилия над Мозамбик с 15:3 и вече има 45 попдаения на първенства на планетата.

Предишното най-добро постижение бе на друг бразилец - Моноел Тобиаш от 43 гола. Бразилците тръгнаха да бележат гол след гол от самото начало и още след минута и 20 секунди игра водеха с 2:0. Родриго, Шуша и Диегиньо бележеха гол след гол и още на почивката резултатът стана 8:1.

През втората част футболната самба продължи. Селесао играеше много открито и това даде възможност на африканците също да бележат голове. Единственото, което липсваше бяха голове на Фалкао.

В 35-ата минута съдията Рекс Камуси от Соломоновите острови отсъди дузпа и голмайсторът изравни рекордът на Тобиаш. Последва нова дузпа, но този път вратарят на Мозамбик, Нелсон с вещина спаси.

Алесандро Роза Виейра - Фалкао

Алесандро Роза Виейра - Фалкао

Все пак рекордът падна 3 минути и 9 секунди преди края на мача. 30 секунди по късно Фалкао вкара оше едно попадение. Между последните 2 гола, Дино успя да вкара третото попадение за Мозамбик. Във футзала понякога головете падат през секунди.

Петкратните шампиони от Бразилия ще играят ба осминафинал най-вероятно срещу Коста Рика или Азербейджан. При победа Селесао ще се изправи на четвъртфинал срещу победителя от двубоя Колумбия - Парагвай.

В другата среща от група D Украйна трудно победи Австралия с 3:1 и ще играе в следващата фаза с Аржентина. През цялата среща украинците водеха с 1:0, но в последните 5 минути паднаха 3 гола, които оформиха крайния резултат.

Австралия зае третото място в групата, но практически няма шанс да продължи напред,

Снимка 253900

В група C Парагвай надигра Гватемала в една голова фиеста с 8:4. Гватемалците поведоха в началото с 2:0, но после по-голямата класа на „гуараните" се оказа решаваща. Така Парагвай ще трябва да се изправи срещу домакините от Колумбия.

Италия, която е един от фаворитите за медал, икономично победи Виетнам с 2:0. Италианците направиха услуга на асиатските „тигри", неразваляйки головата им разлика и класирайки ги напред. Италия ще играе срещу Египет или Азербейджан.

Виетнамците постигнаха голям успех, прекрачвайки през групите. Те ще трябва да се изправят срещу Русия или Португалия.

В нощта на неделя срещу понеделник ще се изиграят последните срещи от груповата фаза на осмото световно първенство по футзал.