Спонсорът на хандбалния Локомотив Металекс Билд Александър Евтимов излезе с открито писмо до медиите по повод спекулациите около състоянието на клуба и неговото бъдеще. Повод за изявлението му стана свиканата по-рано пресконференция, на която Евтимов бе обвинен, че умишлено затрива клуба.

Ето и пълният текст на писмото:

По повод дадената пресконференция в понеделник, на която се изказаха изключително много лъжи, като започнем с това, че хандбален клуб Локомотив Металекс Билд умишлено се затрива, визирайки, че аз съм човекът, който го прави, държа да изнеса истината.

Действително има хора, които от доста време се стремят да затрият клуба и именно това са хората, които свикаха тази пресконференция. Защо наричам участниците в нея лъжци?

Абсолютна лъжа е, че от август хандбалистите не са вземали пари. Оттогава са взели поне 4 пъти заплати, премии, хонорари и т.н. За лъжите на Казаков? Имам 4 мобилни телефона и четирите са включени. Твърдя, че никой от състезателите не ми е звънял на никой от тях. По-скоро аз звънях на треньора Христо Йорданов, но той не вдигна.

Интересно как Казаков твърди, че от август не мога да издържам клуба, след като оттогава досега съм дал около 350 000 лева на този клуб. Интересно е също каква е разликата между полуаматьори и полупрофесионалисти? Очаквам Казаков да ми я разясни.

Пенчо Рачев се върна контузен от мачовете на националния тим, така че задължение на БФХ е да плати разходите за прегледите и лечението му. Така както ставаше по времето, когато аз бях президент. Относно твърдението, че след 22 април спирам финансирането на клуба, това е поредната лъжа. Няма да го спирам.

За лъжата на Казаков, че съм забранявал на юношите да играят при мъжете и съм ги заплавшвал с наказание, не само това е поредната му лъжа, а и никога с никой не съм водил разговор на тази тема да играят или не.

Борислав Борисов, когато дойдох в клуба, живееше под наем, който той си плащаше. Без да има и до ден днешен клауза в договора да му се осигурява квартира, в продължение на 5 години той живееше в моя апартамент, като отгоре на всичко му бяха заплащани всички разходи - ток, вода и т.н. Ясно е, че след като направи демонстрация в мача с Добруджа, с която визира мен, не желая той повече да е гостенин в дома ми. Но все пак можеше да каже благодаря за 5-годишното гостоприемство.

Що се отнася до треньорката „Симеонова", тя е треньорка само в сънищата си. Поне не на Локомотив. Тя не е била треньорка през 5-те години, в които аз съм в клуба.

Никога не е издавана също моя заповед за ограничаване достъпа до залата на мъжете. Просто казах, че с мои пари не желая да се заплащат техни часове. След като не ми благодарят за това което правя с парите си за тях, нека поне не ми казват какво да правя с моите пари.

Съжалявам, че ми се наложи за пореден път да обяснявам, че нямам сестра, но обещавам, че това е за последен път. Това, което съм дал на българския и най-вече на варненския хандбал, не го е давал никой никога преди мен и за съжаление няма да го даде никой никога след мен.

Отношението, което получих, е изключително обидно и незаслужено и съжалявам, че състезателите са се подвели по провокациите именно на хората, които целят да затрият клуба. Независимо кой какво ще каже оттук нататък, повече няма да влизам в никакви полемики с никой."

Александър Евтимов
спонсор на „Локомотив Металекс Билд"