Бронзовият медалист от Европейското първенство за юноши Емил Милев отпадна от състава на класиците за Европейското първенство по борба в Москва, поради контузия на глезена.

Милев се контузи по време на турнира Никола Петров.

Впоследствие се оказа, че борецът на Славия-Литекс е с увредени връзки и това го лиши от възможността да участва на шампионата на Стария континент.

Така категорията до 60 килограма ще остане празна. Както е известно, на двукратния олимпийски, трикратен световен и шесткратен европейски първенец Армен Назарян е дадено почивка и
той се готви направо за Световното първенство през есента.

Представител няма да имаме и при най-тежките до 120 килограма. Сергей Морейко сложи край на състезателната си кариера, а неговите наследници в тази категория засега все още не са конкурентноспособни на международния тепих.

В категории до 96 килограма, 74 килограма и 84 килограма ще имаме дебютанти.

След неприятните контузии на звездите ни Калоян Динчев и Владислав Методиев в категория до 96 кг ще се заложи на младия Георги Златански.

Бившият европейски вицешампион за кадети Христо Маринов пък ще се пробва до 84 кг.

Бронзовият медалист от турнира "Никола Петров" Явор Янакиев ще мери сили до 74 кг. Той ще замести страдащия от контузии напоследък Велин Маринов, европейски вицешампион от Варна'05.

Надеждите ни за медали при класиците са свързани с две имена - световния и европейски шампион Николай Гергов (66 кг) и носителя на златния пояс на "Никола Петров" Венелин Венков. И двамата се намират в добра спортна форма.

Същото се отнася и за свободняците, където всички погледи са отправени към двукратния световен и четирикратен европейски първенец Серафим Бързаков (66 кг) и към този, който извоюва титулярното място до 74 кг - европейския първенец Николай Паслар и световния шампион за юноши и носител на златния пояс "Дан Колов" Михаил Ганев.

Бившият европейски шампион Анатоли Гуйдя (60 кг) също има възможности за предно класиране. Той обаче пропусна последните няколко тренировки зараби болни сливици и неговото представяне ще зависи от здравословното му състояние.

От състезателите от останалите три категории - дебютантът Мирослав Гешев (84 кг), Димитър Кумчев (96 кг) и Божидар Бояджиев (120 кг) се очаква достойно представяне.

Поради отсъствието на световния и европейски вицешампион Радослав Великов най-вероятно няма да имаме представител при най-леките до 55 кг.