Куп олимпийски шампиони и легенди на българския спорт почетоха доайена на спортната фотография Бончук Андонов, който откри изложба в Музея на спорта на националния стадион "Васил Левски". Тя е по повод неговата 75-годишнина. Любопитното е, че този път няма негови снимки, а само такива на колеги на Бончук. Изложбата може да бъде разгледана от всеки във фоайето на стадиона. Красивите фотоси ще стоят там до Нова година.

Снимка 644150

Източник: startphoto.bg

Армен Назарян, Любо Ганев и още десетки големи имена от спорта на България бяха там, за да се видят с големия фотограф, който през годините запечата на снимки големите им подвизи и ги оставя за поколенията.

Бончук Андонов, истинска институция в професията си, и на тази възраст винаги е поне час преди старта на определено спортно събитие на терен и остава там час след края. Истински професионалист, обичан от спортистите ни.

Снимка 644153

Източник: startphoto.bg

Той беше уважен и временния президент на БФС Михаил Касабов, от Валентин Михов, от трима представители на футболния ЦСКА - изпълнителните директори на клуба Филип Филипов и Стоян Орманджиев, както и Трифон Попов.

Залата беше препълнена, а неприятно впечатление направиха единствено от Министерството на спорта. Нито министърът, нито някой друг дойде да уважи големия ни спортен фотограф.

Снимка 644152

Източник: startphoto.bg

Екипът на ТОПСПОРТ желае на Бончук Андонов здраве и дълголетие, още много години да прави това, което може най-добре. И нека най-добрата му снимка още не е направена...

Снимка 644164

Източник: startphoto.bg

Снимка 644163

Източник: startphoto.bg

Снимка 644162

Източник: startphoto.bg

Снимка 644159

Източник: startphoto.bg