България ще бъде представена от трима джудисти на Дефлимпикс, информират от федерацията ни.

Това са носителят на сребърен медал по джудо от Дефлимпикс 2013 - Атанас Иванов (кат - 100кг), златният медалист от Световното за глухи преди две години Благой Поповчев (кат +100кг) и Христо Станойчев (кат 75кг).

Надпреварата в Самсун започва във вторник.

Спортистите, които ще представят България на Дефлимпикс, благодариха на министър Кралев

Спортистите, които ще представят България на Дефлимпикс, благодариха на министър Кралев

„Няма конфликт между федерацията и министерството, изчистете съзнанието си от подобни притеснения и мислете единствено за спорта и представянето си“, се обърна към спортистите и треньорите министър Кралев

"Тренираме заедно от над 5 години и ги познавам отлично. Смея да твърдя ,че са в отлична форма и са подготвени за предстоящите срещи. Благодаря на федерацията на глухите спортисти и на колегите от СК "Локомотив"- София в лицето на Емил Йосифов, че ни дават възможност да се подготвяме в залата, където условията за работа са на високо ниво.

Спарингите, които направихме по време на подготовката с чуващи джудисти ми дава увереност да мисля позитивно за участието ни в Турция. На последното Световно миналата година отново в Самсун, Благой спечели златото и дано залата отново да му донесе късмет, за да повтори постижението с ново първо място, но вече от Игрите.

Христо Станойчев завърши тогава на 5-то място, но можеше и по-нагоре в класирането. Тръгваме с позитивно настроение и готови за битките", каза преди заминаването Калоян Колев - главен треньор на джудистите с увреден слух.

Жребият и кантара за категориите на нашите ще бъде в четвъртък, а срещите са в петък и събота.