Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) стана обект на атака отвътре след донос. Членът на Управителния съвет (УС) на централата Красимир Орманов от Асеновград е подал сигнал до Спортното министерство, в което в 9 точки описва нередности според него в работата на БФВТ.

"Видях три листа с написано от Орманов - потвърди президентът на щангите Неделчо Колев. - Той пише, че не бил съгласен с управлението на федерацията, че се харчели пари непрозрачно, пише за квалификацията на треньорите, за създаването на клубове фантоми и т.н.

Говори за 400 хиляди евро, получени от трансфери на наши състезатели в Азербайджан, от които не съм злоупотребил и с един цент. Атаката е странна, защото този човек като член на ръководството можеше всички тези неща да ги каже на нашите заседания. Но той престана да идва...", заяви пред "Труд" Неделчо Колев.

Орманов е подал и заявление за напускане на УС на БФВТ, но това може да стане само на общо събрание. На практика обаче той не участва в работата на ръководството. Вчера хора от министерството изискаха документи от БФВТ и постановиха да се направят писмени обяснения по поставените в доноса въпроси.

Преди броени дни в тв предаване бившият национален треньор Пламен Аспарухов нападна с подобни аргументи БФВТ.